...in de omgeving - de Binnenheide. Groepsaccommodatie in Loon op Zand.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

...in de omgeving

Recreatie en ontspanning

Familie uitjes en Arrangementen
U kunt een gezellig dagje uit plannen waarbij de lunch en/of diner al geregeld is. Wij verzorgen sprookjesachtige  waardoor u niet in de rij hoeft te staan. Speciaal voor groepen zijn smaakvolle arrangementen samengesteld inclusief onbeperkt toegang tot het Efteling Park.


Park
Het Efteling park is 4 seizoenen per jaar open. Zo kunt u genieten van het park in alle seizoenen en kunt u zelf kiezen wanneer u het park wilt bezoeken.
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen de steden Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch.


Sinds 2002 vormen de Loonse en Drunense Duinen  en De Brand samen met kleine andere gebieden een nationaal park.
Het park is zeer gevarieerd. Kenmerkend zijn de stuifzanden, die op zo'n uitgestrekte schaal nergens anders in Noordwest-Europa voorkomen. Ten zuiden van de droge  duinen ligt het vochtige beek- en moeraslandschap De Brand.

Al sinds vele jaren is een rondje midgetgolf een ideale tijdsbesteding. Niet alleen de vele particulieren of bedrijven weten ons te vinden, ook MidgetGolfClub de Financiën is vaste klant op de wedstrijdgolfbaan.

Deze perfect onderhouden baan heeft 18 holes met een rubber ondergrond en per hole een andere moeilijkheidsgraad door de diversiteit aan obstakels.
Met 1 rondje midgetgolf heeft u ongeveer 1 uur speelplezier. Wanneer u in groepsverband gebruik wilt maken van onze midgetgolfbaan, adviseren wij u om uw gezelschap op te splitsen in kleinere groepen van maximaal 6 personen.
Indien u gebruik maakt van onze culinaire capriolen in combinatie met een rondje midgetgolf, dragen wij zorg voor de uitleg van de spelregels en de groepsindeling.

Dierenpark de Oliemeulen,
Onze medewerkers tonen de MEEST prachtige vogels in volle vlucht.


De roofvogels worden gepresenteerd op woensdagmiddag 1x, zaterdag en zondag 2x, op regionale  vakantiedagen en andere drukke dagen.

Een museum om uren in door te brengen
In het DAF Museum
valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet- deskundige bezoeker boeien.  

Beneden staan de vrachtwagens opgesteld met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF geschiedenis. Een speciale motorengalerij geeft een goed beeld van de motorenontwikkeling  door de jaren heen.

Gemeente Heusden heeft veel te bieden op het gebied van toerisme, recreatie en sport.
Toeristische attracties Informatie over wat de  toeristische attracties die de gemeente Heusden rijk is en een overzicht van de actuele evenementen vindt u op onze site: www.rijkheusden.nl

sport en recreatie In de gemeentegids zijn nagenoeg alle Heusdense verenigingen opgenomen die actief zijn op het gebied van recreatie en sport.

Huis ter Heide
Landgoed Huis ter Heide ligt tussen de dorpen De Moer en Loon op Zand, ten noordwesten van Tilburg. Het is een aantrekkelijk natuurgebied met vennen, glooiende akkers, gevarieerde loof- en naaldbossen en een landhuis uit 1864.

Stadsgeluiden en snelwegoverlast dringen zelden door in het bosgebied. Huis ter Heide is een paradijs voor rustzoekers. Bovendien wordt het natuurgebied steeds  mooier: met ‘Plan Lobelia’ steekt Natuurmonumenten al jaren de handen uit de mouwen. Belangrijkste streven: de ongerepte natte heide, die hier vóór 1940 lag, terugkrijgen.

Maak kennis met DE LOOIERIJ, het Dongens museum waar het leven in een gemeenschap van looiers beleefd kan worden. Van koe tot schoen, techniek en mens in een gebouw  dat looien ademt.


Waar u terloops kennis kunt maken met de invloed van de elektrische apparaten op ons leven, met Kunst met leer en /of over Dongen van nu, in een sfeervolle omgeving  bij de zandverstuiving, mijmerend of gezellig kletsend zittend op de oude looiputten ….

De unieke evenementenlocatie Experience-Island 't Blauwe Meer biedt u alle ingrediënten voor een onvergetelijke dag met vrienden, familie, collega's of relaties.  

Wat dacht u van een teambuildingdag met collega's, een middag jetskiën tijdens een vrijgezellendag of een verzorgde vergadering met relaties.

Al  uw wensen kan Experience-Island volledig vertalen naar een op maat gemaakt arrangement, maar uiteraard kunt u ook kiezen uit een van de vele bestaande arrangementen. Probeer daarvoor vrijblijvend onze arrangementen-zoeker.Wandel op eigen gelegenheid langs alle bezienswaardigheden met een van de stadswandelingen!
De stad 's-Hertogenbosch heeft zo 'n rijke schat aan cultuur en historie dat een wandeling door de stad zeker niet mag ontbreken tijdens uw bezoek aan deze bruisende  stad. Bent u geinteresseerd in historie, nieuwsgierig naar het moderne stadsdeel het Paleiskwartier of gaat u op pad met uw kinderen? We bieden verschillende wandelingen op papier aan!

Historische binnenstad
De historische stadswandeling is bij uitstek dé wandeling om de geschiedenis van 's-Hertogenbosch goed te leren kennen.  De wandeling leidt u, behalve door de binnenstad van 's-Hertogenbosch, ook langs de overgebleven vestingmuren en vestingwallen. Onderweg komt u natuurlijk interessante bezienswaardigheden tegen. De vele leuke anekdotes maken de wandeling tot een leerzame  ervaring.

Uitgaan in Tilburg
Het hele jaar door is er in Tilburg van alles te beleven. Of u nu komt in de winter of in de zomer, 's ochtends, 's middags of 's avonds, u hoeft zich in Tilburg nooit te vervelen.


Een dagje naar het museum, een avondje naar de film of het theater, lekker een hapje eten of gezellig winkelen, een evenement bezoeken of een dagtrip maken...het  kan allemaal in Tilburg. Smaken verschillen, maar er is voor iedereen wat te beleven in Tilburg.
Wilt u een dagje naar Tilburg komen, bekijk dan ook zeker even onze uitgebreide agenda.

Wat is er nog leuker dan op safari gaan? Precies! Met de hele groep op avontuur. Safaripark Beekse Bergen hanteert een voordelig groepstarief. Voor een zorgeloze dag zijn er diverse beestachtige groepsarrangementen. Zo kun je een avontuurlijke safari eenvoudig en voordelig combineren met tomeloze speelpret in het naastgelegen Speelland Beekse Bergen.


Familiedag in de Pukkemuk!
Het woord zegt het al, samen met de familie (jong en oud) een aandenken of kado maken voor een speciale gelegenheid of gewoon iets moois voor jezelf.

Het kan allemaal. Bij het reserveren  kunt u ons precies aangeven wat uw wensen zijn en dan zorgen wij voor de benodigde materialen en een kopje koffie of glaasje ranja en voor een gezellig creatief samenzijn. U kunt de voorbeelden en prijzen vinden in ons keuzemenu bij creakinderfeestjes  en workshops. Heeft u zelf een leuk idee, laat het ons weten en wij gaan er iets moois van maken. Creatief of niet: succes verzekerd. Dit kunt U nog combineren met eten,spelen,huifkartocht.

Recreatiebad, een fantastisch speelparadijs
Het recreatiebad van De Vennen staat tot in de verre omtrek van Dongen bekend als een fantastisch speelparadijs voor kinderen. De speelse vormgeving van het zwembad garandeert urenlang  onbezorgde waterpret.

De optelsom zegt alles: Een spetterende waterval, twee hotwhirlpools, een onvervalste turbodouche en een van binnenuit bereikbaar buitenbad mét een spannende stroomversnelling. De sensationele glijbaan met een lengte van vijftig  meter doet de rest!

In lolland wacht het grote avontuur. Steek je eerst de speelwoestijn over en waag je je daarna aan het klimlabyrint met verrassende doorgangen?

Je kunt natuurlijk ook meteen op verkennings-tocht gaan in
de verborgen stad. Via het poortenhuis, door de arcade,..... spannend! Ga snel naar de uitkijktoren, van daaruit kun je lekker je vriendjes bespieden.

Museum het Zwanenbroedershuis is een bezoek meer dan waard;


naast het ervaren van de rijke historie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap tot de dag van vandaag zijn vele cultuurhistorisch waardevolle voorwerpen te  bezichtigen waaronder unieke 15e en 16e eeuwse muziekboeken, houtsnijwerken en de drinkbeker van Willem van Oranje.

Vanuit de Rustende Jager start een mountainbikeroute, deze is 25,3 km lang.

De route van de mountainbike is niet op papier te koop, omdat het tijdens het fietsen alleen maar onhandig is om dit vast te moeten houden. Wel staan duidelijke  routebordjes aangegeven op het parcours.
Tevens zijn wij een aanlegpunt van de ´Fietsen en Eten-route. Een culinaire fietstocht waarbij u een viertal plaatsen aandoet, met als start en finish De Rustende  Jager.

Op pad met het Karrewiel is een gezellig en leerzaam dagje uit voor groepen vanaf 15 personen.


Deze volledig verzorgde dag is geschikt voor iedereen, van jong tot oud! Op de website van het Karrewiel staan diverse bedrijfstakken waarvan u er 2 kiest en daarnaast nog 2 sectoren als tweede keus aangeeft. In verband met het jaargetijde  of de werkzaamheden kunt u namelijk niet altijd bij ieder bedrijf een kijkje nemen (er moet natuurlijk wel iets moois te zien zijn voor uw gezelschap).

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu